Ovi Blog

blogul personal al lui Ovidiu Ştefan Lala

Cosmote vs Vodafone

leave a comment »

Cosmote ameninta tot mai mult suprematia greilor mai vechi din telefonia mobila Orange si Vodafone. Cum despre Orange nu-mi place din principiu sa vorbesc, o sa ma refer la o mica comparatie intre Cosmote si Vodafone.

Vodafone se lauda cu o acoperire de 90% din populatia Romaniei dar nu si a teritoriului si nu stiu cum se face dar pe la tara pe unde mai umblu eu, semnalul Vodafone este foarte slab sau deloc iar semnalul Cosmote e full.

Minutele dintr-un abonament Vodafone sunt mai putine decat cele dintr-un abonament similar ca pret de la Cosmote.
Daca esti pe cartela prepaid, la Vodafone, pentru a-ti activa o extraoptiune cum ii fac ei reclama celei cu “Marea Ieseala”, unde cica ai sute de minute in retea si zeci de minute nationale, trebuie sa ai cel putin un alt numar, dar tot de cartela in grup, altfel ciuciu! Adica, prietenul sau ruda cu care vrei sa vorbesti in grup nu se poate cupla decat cu un singur numar pentru ca pe al doilea nu-l mai primeste.

La Cosmote, intri in meniu si iti activezi ce optiune vrei, iti stabilesti numere favorite cu care ai tarif mai mic si ai si acolo minute grupa mare dar nu te conditioneaza sa-ti mai cumperi o cartela in plus.

Mai nou au si internet 3G cu modem, deci e rezolvata si problema online-ului. Cireasa de pe tort este (datorita fratiei cu Romtelecom) ca incepand de ieri parca, convorbirile dintre Cosmote si Romtelecom sunt considerate in retea.

Din 1998 de cand sunt abonat Vodafone, locul de la tara, despre care va ziceam inainte, are acelasi semnal slab si trebuie sa ies in drum ca sa pot vorbi. Atunci nici nu se auzise de Cosmote sau predecesorul Cosmorom. Acum, semnal full si la fiecare casa din sat sunt cel putin doua telefoane pe Cosmote.

Oare pentru Vodafone nu era rentabil sa investeasca intr-o antena atatia ani de zile? Acum e clar ca-i prea tarziu. (valabil si pentru Orange)

Anunțuri

Written by fanelala

8 Iunie 2010 la 20:15

Publicat în cugetări

Tagged with ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: