Ovi Blog

blogul personal al lui Ovidiu Ştefan Lala

Puşca şi cureaua lată

leave a comment »

Toate televiziunile au sarit pe informatia ca vezi doamne Jandarmeria achizitioneaza nu stiu ce echipamente specifice pentru “reprimare” si niste milioane de cartuse acolo.

Pai fratilor, sa fim seriosi, aia nu au scris acolo tot necesarul lor. Ar fi o gluma sa credem ca toata Jandarmeria sta in 1000 de petarde. Sau auzeam ca de aia le trebuie 4 milioane si ceva de cartuse, cam unul pentru fiecare roman care nu a votat cu Basescu. Glume de cabana sau hai sa mai vorbim de ceva, ca nu mai avem subiecte.

Nu vreau sa ma dau acum cu Basescu si gasca lui de incompetenti dar lucrand odinioara in armata si mai precis in administratie (logistica), stiu ca acolo sunt niste norme de aprovizionare care nu au nicio legatura cu intentiile lui Basescu de a reprima revolte populare sau de a ucide oameni.

Nici nu vreau sa va asigur insa ca nu are de gand. Sunt la fel de ingrijorat de faptul ca toate actiunile puterii se indreapta intr-un fel sau altul spre reducerea sau ingradirea unor manifestatii populare de nemultumire, care sunt din pacate din ce in ce mai dese.
Cert este ca Jandarmeria cam cu asta se ocupa, adica are grija sa nu sara calul manifestantii, sa nu se incaiere si sa se omoare huliganii pe stadioane, sa intervina acolo unde Politia nu poate restabili ordinea, sa nu jupoaie fanii cate o vedeta la vreun concert, dar si sa colaboreze cu armata in situatii deosebite de siguranta nationala.

Asa ca sa o lasam mai moale cu vrajeala ca vor sa traga in noi, daca nu cumva ne consideram impotriva statului roman.

Si sa nu uitam ca unele articole specificate acolo, daca nu chiar toate, sunt materiale care se uzeaza, se folosesc la antrenamente (cum ar fi chiar si cartusele), sau la care le expira termenul de garantie. Chiar unele cartuse sau grenade lacrimogene care nu au fost folosite pentru ca slava domnului nu a fost nevoie, expira si ca si orice produs, ele trebuiesc inlocuite, pe bani normal, chiar daca ne convine sau nu.

Eu sunt de parere ca daca vrem sa fim paziti de o armata, jandarmerie si politie bine dotata, la care sa nu li se termine benzina, cartusele, sau te miri ce cand ti-e lumea mai draga, atunci sa o lasam mai moale cu ideea ca dotarile astea ar fi impotriva noastra.
Sigur ca putem sa facem totul ca ele sa fie folosite in slujba noastra, dar asta numai din patru in patru ani cand mergem sa punem stampila, daca o facem, daca nu…

Written by fanelala

1 februarie 2011 la 19:56

Publicat în cugetări

Lasă un comentariu