Ovi Blog

blogul personal al lui Ovidiu Ştefan Lala

Fara masini in orasele UE

leave a comment »

“Uniunea” se gandeste de pe acum ca peste 50 de ani sa interzica accesul masinilor care polueaza in orase. Mi se pare o masura foarte buna, pentru ca de mult se putea trece pe alternativa electrica de propulsare a vehiculelor, dar ce ne facem cu ditamai industria de autoturisme?

Sigur vor ramane fara serviciu milioane de oameni, dar in 50 de ani cate nu se mai pot intampla. Din start cei care au ochi sa vada si urechi sa auda, nu se vor mai orienta spre meseriile care vizeaza aceasta industrie, sau cel putin o parte a ei.

Apoi va fi afectata intreaga retea de extractie, transport si distributie de carburanti, care probabil va trebui sa se transforme in retea de productie transport si distributie a energiei electrice.

S-ar putea sa asistam la urmatoarea revolutie stiintifica la nivel mondial, care va atrage dupa ea o serie de schimbari la toate nivelele atat sociale cat si economice.

Va fi bine sa scapam de poluare dar trebuie sa ne gandim daca putem face fata consumului de energie electrica. Si aici sigur ca vor trebui gasite sau exploatate resursele de producere a energiei electrice la care acum doar ne gandim ca pot face fata.

Enrgia solara, eoliana si caldura pamantului vor trebui exploatate probabil mult mai eficient si mai amplu, iar peste cativa ani sigur vom vorbi mult mai clar despre ore sau perioade de varf ale consumului de curent, stiind cat de greu se poate inmagazina acest tip de energie.

La cat de greu este de anticipat, cu atat mai putin imi fac eu probleme pentru acest viitor destul de apropiat, avand in vedere cat de mici sunt sansele mele de a prinde venerabila varsta de 103 ani.

Oricum, nu imi este indiferent ce vor face copiii si eventualii mei nepoti.

Reclame

Written by fanelala

7 aprilie 2011 la 19:47

Publicat în cugetări

Tagged with ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: