Ovi Blog

blogul personal al lui Ovidiu Ştefan Lala

De maine se scumpesc tigarile!

leave a comment »

Nu ma intrebati de care maine, ca in ultima vreme in fiecare duminica se scumpesc tigarile “de maine”.
Asta probabil ca este efectul arestarii vamesilor, care daca nu mai iau spaga inseamna ca nici nu mai intra tigari de contrabanda in tara, deci vanzatorii autohtoni nu mai sunt afectati si implicit scazand evaziunea scade si pretul tigarilor.

Asa ar trebui sa fie, dar realitatea contrazice toate aceste “presupuneri” ale mele.
Mai mult, de maine se scumpesc tigarile pentru a nu stiu cata oara, pentru ca guvernul nu stie sa faca bani decat din taxe, dar si mai mult tin sa informez dragul nostru guvern ca masurile pe care le-au luat la vamele romanesti sunt aproape nule.

Zic aproape pentru ca ele au avut totusi un efect. Acum tigarile de contrabanda pe care inainte le cumparai cu 6 lei, le cumperi cu 9 lei.

Rezultatul scandalurilor mediatizate cu elicoptere si mascati din vamile romanesti a aratat ca puterea poate daca vrea, dar nu vrea sa poata ce-si doreste pulimea fumatoare din Romanica. Adica sa fumam tigari cu accize si taxe, dar la preturi pe care ni le-am permite si in cazul in care nu suntem parlamentari sau te miri ce bugetari cu salarii nesimtite.

Daca tendinta e sa ajungem la preturile din UE, atunci faceti cumva si aduceti si veniturile romanilor macar la jumatatea veniturilor celor din Uniune.

Ce bun ar fi un salariu la jumatatea minimului european, adica 600 de euro, Bocule, pe care daca l-ar avea romanul, nu s-ar mai plange ca e 6 lei benzina, 7 lei litrul de ulei, 12 lei pachetul de tigari, 3 lei kg. de cartofi sau 4 lei painea.

Noi sa fim sanatosi, nu-i bai ca in fiecare zi se mai adauga cateva zeci de bani la fiecare produs iar salariile “ingheata” chiar daca afara s-a mai incalzit, am iesit din criza si asta-i important, taiem panglici la orice, punem lumanari la spitale, le dam muie inloc de bani la furnizorii de medicamente din fratia europeana si speram sa ne aleaga fraierii de romani din nou pentru ca suntem foarte buni primitori de galeti electorale.

Reclame

Written by fanelala

10 aprilie 2011 la 19:35

Publicat în cugetări

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: