Ovi Blog

blogul personal al lui Ovidiu Ştefan Lala

Mare e Dumnezeu!

leave a comment »

Cine a zis ca pe romani, daca sunt credinciosi, nu-i ajuta Dumnezeu?

Avem dovada cea mai elocventa in aceasta iarna, dupa ce toti patronii de pensiuni de la munte nu de mult se rugau domnului sa le dea si lor ceva zapada, ca in ritmul acela nu mai vin turistii sa se dea cu schiurile sau saniile. Domnul a aplecat urechea la rugamintea lor si le-a dat, dar le-a dat prea multa, ca dovada ca domnul nu are masura cand e vorba de niste credinciosi prea devotati, si nu tine cont de efectele colaterale atata timp cat credinciosii beneficiari pot fi multumiti.

Acum, aceiasi credinciosi se roaga domnului sa o lase mai moale cu zapada, mai ales pe drumurile de acces spre pensiunile lor, ca degeaba avem zapada pe partii daca avem si pe sosele, iar cotizantii nu pot ajunge la cabana “trei brazi”.

Trebuie sa ne hotaram, dragi tovarasi, de partea cui suntem, ori vrem zapada din belsug si ne dam cu schiurile pana la primavara, ori vrem o incalzire globala fara zapada si cu ierni blande ca in sudul Italiei. Daca vrem zapada cum aveam odata, atunci trebuie sa ne asumam si faptul ca aceasta nu va face diferenta dintre partiile de pe valea Prahovei si DN-urile care conduc spre acestea, iar daca vrem sa circulam iarna ca si vara, atunci sa nu ne mai rugam domnului sa ne dea zapada din belsug, ca sa avem si noi turisti la munte.

Pe de alta parte, zapada vine in fiecare iarna, mai mult sau mai putin, dar vine, gasindu-ne de fiecare data nepregatiti, insa adevarul e ca in fiecare an, firmele care sug bani de la buget in urma unor licitatii de profil sunt pregatite doar sa stea in stand-by, sa fie in garda, sa-si plateasca muncitorii, dar sa nu consume combustibilul alocat, iar daca trebuie sa o faca, sa se planga guvernului ca activitatea de deszapezire nu este rentabila, dar vin ei cu bani de acasa, si suplimenteaza, numai sa dea bine la imagine.

Poate Dumnezeul care da zapada si, daca “vrea muschiul lui”, da si o caldura care sa topeasca zapada si sa porneasca niste inundatii la fel de interesante ca si inzapezirile, va da ocazia peste putin timp sa se afirme si noul val de politicieni tineri in felul lor de a salva tara in situatii de urgenta. Atunci vom putea si noi sa vedem cu cine trebuie sa votam, cine ne-a salvat de la dezastrul inerent la care eram expusi.

Ungureanu, care se pare sa nu fie chiar Ungur-buleanu, (glumesc ca d’aia-s ruman), va avea o sarcina foarte grea, dar sunt convins ca este omul care “va face diferenta” (cum le place astora de la sport sa zica) si va demonstra ca tineretul asta in care am eu mare incredere o sa duca tara si la bine prin greu si la decenta prin bun simt. Este o problema de timp, dar cum timpul inseamna bani, s-ar putea sa ne coste ceva. Sa speram ca va merita costul.

Despre cei care s-ar putea sa mai respire sub nametii de zapezi, numai de bine!

Written by fanelala

11 februarie 2012 la 19:09

Publicat în cugetări

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: