Ovi Blog

blogul personal al lui Ovidiu Ştefan Lala

Cum sa nu-ti bagi piciorul in administratia financiara locala?

leave a comment »

Dupa ce te chinui sa dai 3.500 de lei „timbru de mediu” pentru inmatricularea unei masini, te astepti sa-ti vina o citatie acasa de la firma de mai sus, prin care sa te anunte ca desi tu nu ai mai avut activitatea purtatoare de impozite timp de cel putin 7 ani, trebuie sa platesti un impozit pentru asa ceva, ca daca nu, iti face o mica poprire pe conturi.

Ca sa fie ei siguri ca nu se insala, iti fac poprire pe toate conturile de care dispui, chiar daca suma de care au nevoie se poate achita dintr-un singur cont.

Deci daca le datorezi, sa zicem, 1.000 de lei si tu ai intr-un cont 1.100, iar in celalalt 2.000 de lei, administratia finantelor publice iti pune poprire pe ambele conturi, iar daca tu esti prin Elvetia sau Maramures, n-ai dect sa iei bani imprumut de la prieteni daca vrei sa te intorci acasa pentru a le putea da muje celor de la la finante, in direct (adica la ghiseu).

Iei bani imprumut pentru ca cele doua conturi sunt blocate ca asa vrea muschii lor si nu te poti apropia de banii tai.

O sa ziceti ca daca am ajuns la poprire e clar ca datorez o suma acestei administratii, dar daca ce zic ei ca le datorez este fals si se datoreaza unei neglijente facute de o fiinta care a luat postul (jobul) pe vaginelul ei stramt de care-i placea directorului de administratie?

Pai sa-mi fie cu iertatare, dar numai asa imi imaginez ca s-a intamplat, de vreme ce eu am inchiriat un apartament acum 7 ani, pentru 2 luni, unei firme, dupa care am incheiat colaborarea si am si platit impozitul pentru acest venit, iar acuma trebuie sa platesc aceasta taxa cu penalizari.

Bun, sa zicem ca voi da adiministratia asta de kk in judecata si voi castiga sau nu, dar pana atunci, daca vor muschii lor, imi pot pune poprire pe tot ce castig eu, si daca am in doua conturi diferite sume care depasesc datoria catre ei, eu nu am acces la banii mei doar daca ma duc la domniile sale si ii rog frumos sa-mi ridice poprirea de la una din banci!

Pai sa-mi faceti ceva ce se face pe centura, domnilor finantisti de acolo de unde primesc eu popriri din astea abuzive!

Am mai discutat cu ceva lume si se pare ca este o orientare generala venita din partea guvernului, care a dat ordin sa se urgenteze cu orice pret recuperarea datoriilor catre stat de la amarasteni (ca doar n-or lua de la marii capusari ai statului), iar slugile de la finantele judetului trebuie sa se execute cu orice pret, daca mai vor serviciu la statul degeaba.

Noroc ca mai tine unu’ altu’ cu justitia asta, sa fie cat de cat dreapta si sper ca pot sa le demonstrez ca fac abuz pupincurist. Am inteles ca unii sefi de astfel de administratii au mai platit si cu functia, asa, ca mister Sauca sau cum te-o chema, en garde!

Pentru oamenii care inca n-au patit chestii de acest gen nu am decat o ponta: votati tot asa!

Publicitate

Written by fanelala

8 iulie 2013 la 23:48

Publicat în Uncategorized

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: